20 March 2020

Meer van hetzelfde.

Regelmaat of sleur, is er een verschil? Deze dag lijkt erg op de vorige dag. Workout, ontbijt, blogposts, chatten, …

Rond de middag krijgen we bezoek van het lokale ziekenhuis, die wat info opvraagt over wie wanneer gearriveerd is in Chachapoyas. Daarna geven ze wat algemene tips over hoe we corona besmetting kunnen vermijden. Daarbij vermelden ze dat we niet allemaal samen in 1 ruimte mogen zijn, zoals nu, voor hun uitleg … onbegrijpelijk.

Ik bel in op de virtuele afterwork drink in Belgie met Cedric, Sharon, Bert en soms ook Joke. Leuk om iedereen terug te zien, ook al heb ik nog niet gewerkt en heb ik geen bier/cocktail.

Ik krijg ook nog wat nieuws van mijn Antwerpse lotgenoten. Na het live interview midden in de nacht hebben ze wat contactgegevens doorgekregen van andere gestrande Belgen in Peru (GDPR even aan de kant schuiven), zodat we een grotere Whatsapp groep kunnen opzetten. Daar vinden we naast meer informatie, ook een hoop onzekerheid en vragen. We krijgen wel te horen hoeveel een zitje kost op een van de weinige vluchten van Air France/KLM vanuit Lima. De prijzen schommelen tussen de €9000 en €20000. Ja, je leest dat juist.

Verder is er een stroom van informatie van de ambassade, maar weinig nuttigs voor de mensen die vastzitten in het binnenland (dat staat ook letterlijk vermeld in elke mail). Ik vang nog op dat de Nederlandse ambassade betere info heeft dan de Belgische, dus ik schrijf me even in op hun Facebookpagina.

Op het einde van de dag begint elke Europese ambassade te vragen om de Franse ambassade te contacteren, want die krijgt het wel voor elkaar om bussen en vliegtuigen van het binnenland naar de hoofdstad te organiseren, om dan een onbetaalbare vlucht te nemen. Het lijkt duidelijk dat er weinig kans op repatriatie is.

Een nachtelijke foto van het dakterras
Een nachtelijke foto van het dakterras
Elke dag een foto met het zicht vanuit mijn kamer
Elke dag een foto met het zicht vanuit mijn kamer