25 March 2020

All is well.

Vergeten vermelden in vorige blogpost, maar er is gisteren iemand ontsnapt! Legaal dan wel, met een papier van zijn ambassade. Israel legt gratis vluchten in en hij wilde echt terug. Na een paar dagen onderhandelen kreeg hij het bewuste papier, had hij een taxichauffeur gevonden die hem naar Lima wilde rijden (20-22u onderweg) en kreeg hij toestemming van de politie om op zijn minst te vertrekken uit deze provincie. Het kan dus wel, maar alleen als je land er genoeg moeite voor doet (of geld tegenaansmijt).

Verder nog eens bellen met het thuisfront, daar is het ook niet allemaal koek en ei, maar er is toch contentement over het feit dat ze buiten mogen. Mijn vader kun je toch niet uit zijn tuin houden, zelfs al zet je het leger in.
Pieter geeft me nog wat info over de huidige toestand in Peru, morgen zal de president meer laten weten over de lockdown, vol spanning afwachten dus. Hij geeft me ook nog wat broodnodige tips om wat te relaxen want bij momenten vind ik het echt niet leuk meer. Er is echter niet veel aan te doen, gewoon afwachten wat Peru doet en daarna wat de ambassade doet. Zelf iets ondernemen zal waarschijnlijk eindigen in de gevangenis en daar zal het sowieso minder leuk en minder lekker zijn.

Sinds vandaag staat er ook een waspaal aan de Mercado, waar je je handen kunt wassen. De Finse van de guesthouse wordt er gefilmd en komt kort daarna even in beeld op het lokaal nieuws.

Elke dag een foto met het zicht vanuit mijn kamer
Elke dag een foto met het zicht vanuit mijn kamer